Aktivnosti, Razno, Vesti

Humanitarna pomoć izbeglicama

Poštovani prijatelji i sugrađani,

pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju za pomoć izbeglicama kojima je, nažalost, kamp u Tutinu trenutno jedini dom!

Tokom sledeće dve nedelje prikupljaće se sredstva za pomoć izbeglicama smeštenim u izbegličkom kampu u Tutinu.

Budite humani i donirajte:
– Zimsku odeću i obuću
– Higijenska sredstva
– Igračke za decu

Svi koji žele da učestvuju u akciji i pomognu volontiranjem mogu da se jave na brojeve telefona 063/606-288, 063/128-67-61, u kancelariju Studentskog parlamenta ili ostalim organizacijama koje su podržale akciju.

Budite humani, donirajte nešto od navedenih potrepština i malim gestom učinite veliko delo!

Stvari možete doneti i ostaviti svakog radnog dana od 12h do 16h (do 4. novembra) u prostorijama Državnog univerziteta, hidroelektrane ispod Gradske biblioteke (Kocka), kao i u svim srednjim školama u Novom Pazaru.

Molimo vas da odeća bude čista, u dobrom stanju, i da na kesama/paketima u kojima je donesete bude označeno za koji je pol i okviran uzrast namenjena, kako bi nam olakšali selekciju prikupljene odeće.

Na ideju za ovu akciju došlo se nakon posete kampu u Tutinu gde je smešteno oko 150 izbeglica, od čega polovinu čine deca.

Inicijativu su podržali Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru, Fondacija Front, Forum za kreativno delovanje-Fokred, Unija srednjoškolskih parlamenata Novog Pazara kao i facebook stranica Vodič kroz Novi Pazar.

 

Previous ArticleNext Article