[Novi Pazar, 15.05.2016 godine] – U nastavku realizacije projekta „Pismenost za 21. vek“ koji sprovodi Forum za kreativno delovanje uz finansijsku podršku Evropske omladinske fondacije (EYF) Saveta Evrope, u Nišu je u periodu od 14-15. maja 2016 godine, organizovan dvodnevni trening na temu „Medijska pismenost i veštine prezentacije“.

Trening je pohađalo 20 mladih iz Novog Pazara i tokom istog su imali prilike da, uz podršku iskusnih trenera, na zanimljiv i kreativan način saznaju koja je uloga medija, kakve forme medija postoje i zašto su internet mediji danas toliko popularni. Za učesnike/ce treninga organizovana je poseta lokalnim medijima u Nišu, dok je drugi dan treninga bio rezervisan za vežbanje javnog nastupa i tehnika uspešne prezentacije. Ovi mladi ljudi će znanja koja su stekli, kroz prezentacije u okviru svojih škola probati da ista prenesu i svojim vršnjacima.

U okviru ovog projekta će uskoro biti raspisan poziv za mlade iz Novog Pazara, za učešće na treningu „Mala škola novinarstva“, gde će mladi imati prilike da nauče osnove novinarstva i oprobaju svoje veštine u kreiranju medijskog sadržaja.