Još jedna uspešna i aktivna nedelja je iza nas. Članovi i članice FOKRED-a bili su aktivni i vredni, te su prethodnu nedelju u potpunosti posvetili edukaciji i usavršavanju.

Od 10. do 12. aprila 2016. predstavnici Fokreda su učestvovali na seminaru “Jačanje kapaciteta mladih u OCD iz Sandžaka” koji je organizovala Misija OEBS-a u Srbiji. Seminar se održao u Vrnjačkoj Banji Osnovne teme ovog seminara bile su: organizacije civilnog društva i njihova uloga, tipovi OCD, strateško i projektno planiranje i javne politike za mlade. Na seminaru su, pored Fokreda, učestvovali predstavnici nekoliko OCD iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina: Tutinska inicijativa mladih (TIM)-novoosnovana organizacija, Studentski Forum Sandžaka, Udruženje psihologa, Information system agency. Seminar je imao oko 20 učesnika.

U kancelarijama OEBS-a u Novom Pazaru, 15.aprila se održala tribina sa predstavnicima nezavisinih institucija, Zaštitikom građana i Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti i informacija od javnog znacaja, na kojoj su takođe učešće uzeli i članovi/ce Fokreda. Zatim tribina o socijalnom preduzetništvu održana u Kulturnom centru u organizaciji Centra za razvojnu politiku i saradnju. Da bi na kraju, radnu i aktivnu nedelju zatvorili sa promocijom mlade autorke Aiše Alić, učenicom Tehničke škole koja je upravo izdala svoju prvu knjigu.
Članovi Fokreda su podržali mladu autorku. Mladi ambasadori su u prostorijama Gimnazije, za dan porodice, u petak 16.aprila organizovali promociju filma “Up”. Ulaz za projekciju fima je bio 100dinara. Sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe.

Sve ove događaje ispratili su vredno, u želji da obogate svoja znanja, ali i kulturni život, a ujedno na najbolji mogući način predstavili su organizaciju.