Konkursi, Razno

La Blaiserie – EVS u Francuskoj

Rok prijave 25.12.2015

Socio-kulturni centar La Blaiserie, organizuje internacionalnu mobilnost među mladim ljudima koji učestvuju u izgradnji evropskih projekata za sve sektore i oživljavaju evropske projekte za centar Blaiserie.

Razni vidovi volontiranja su:
– Organizovanje i učestvovanje u internacionalnim razmjenama mladih
– Organizovanje debata u grupama na engleskom
– Traženje evropskih fondova

Tokom EVS-a (evropske volonterske službe), volonter može otkriti strukturu posmatranjem i poznavanjem različitih sektora na primjer sportske aktivnosti, pomoć pri obavljanju domaćih zadataka itd.

Volonter će sa stalnim osobljem sačinjenim od mladih ljudi oživjeti i razvijati projekte (grupne debate, sportske aktivnosti, posvećenost omladinskoj mreži). Volonter može predložiti nove ideje vezane za aktivnosti koje može sprovesti sam ili u timu u zavisnosti od njegovih/njenih vještina.

Volonter ima svoj smještaj ili dijeli kuću sa ostalim EVS volonterima. Mjesečno prima novac za hranu i džeparac. Dobija autobusku kartu za sve linije u gradu.

Volonter mora biti neko ko je otvoren i radoznao, motivisan i zainteresovan za projekte, naročito kreativan i spreman za nove ideje. Zahtijeva se srednji nivo znanja francuskog jezika. Njegova/njena pozicija je važna u smislu prakse razmjene i jezičkih vještina. Volonter će raditi u timu i biti podrška individualnim ili grupnim projektima.

Ako ste zainteresovani za ovaj projekat pošaljite Vaš CV i propratno pismo na annalisa.lettieri@ij-poitou-charentes.org. Volonter će biti izabran prema motivaciji i interesu koji izrazi za projekat i aktivnosti.

Previous ArticleNext Article