Projekat „Nove generacije mladih u novim izazovima – manjinski lideri u Sandžaku i na jugu Srbije”

387
0
SHARE

Akademska inicijativa Forum 10“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo u Srbiji, objavljuje poziv za učešće dvadeset mladih pripadnika/ca albanske i bošnjačke nacionalne manjine u projektu Nove generacije mladih u novim izazovima – manjinski lideri u Sandžaku i na jugu Srbije“.

Projekat „Nove generacije mladih u novim izazovima – manjinski lideri u Sandžaku i na jugu Srbije“ ima za cilj jačanje kapaciteta mladih u Sandžaku i na jugu Srbije u preuzimanju aktivne uloge u društvenim procesima od značaja za unapređenje ljudskih, a posebno manjinskih prava, kroz kreiranje mehanizama za aktivno učešće u procesima kritičkog promišljanja, podsticanja na dijalog i predlaganje praktičnih politika i rešenja za probleme koji zadiru u domen ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Srbiji.

Projekat treba da omogući edukaciju mladih, koji su prepoznati kao potencijalni budući lideri u svojim zajednicama, iz oblasti ljudskih i manjinskih prava i evrointegracija, kao i njihovo osposobljavanje za budući istraživački i publicistički rad i javno delovanje.

Projekat obuhvata tri trodnevna modula/seminara koji će tokom septembra i oktobra biti održani u Novom Pazaru, Bujanovcu i Vrnjačkoj banji. Svaki od modula sastojaće se od predavanja i radionica, studijskih poseta Nacionalnim savetima albanske i bošnjačke nacionalne manjine i panel diskusija sa predstavnicima/ama političkih partija, nevladinih organizacija, medija i univerzitetskih profesora iz Sandžaka i sa juga Srbije.

Od polaznika/ca se očekuje da uzmu aktivno učešće tokom sva tri modula jer će nakon toga imati jedinstvenu priliku da uz mentorsku podršku rade na pisanju predloga praktične politike iz oblasti ljudskih i manjinskih prava sa posebnim osvrtom na prava albanske i bošnjačke nacionalne manjine u Srbiji. Radovi će biti objavljeni u zajedničkoj publikaciji i predstavljeni na završnoj konferenciji u Novom Pazaru.

Ko može da se prijavi?

Program je namenjen mladim pripadnicima/ama albanske i bošnjačke nacionalne manjine koji žive u Sandžaku (Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Priboj, Prijepolje ili Nova Varoš) i na jugu Srbije (Preševo, Bujanovac ili Medveđa) između 20 i 30 godina starosti.

Procedura za konkurisanje

Da bi učestvovali u projektu, potencijalni kandidati/kinje treba da pošalju kompletnu aplikacionu dokumentaciju na adresu forum10@hotmail.rs sa naznakom: „Prijava za učešće u projektu“ najkasnije do 14. avgusta 2015. godine.

Kompletna aplikaciona dokumentacija podrazumeva sledeća dokumenta:

  1. Prijavni formular (klik na link)
  2. CV

Kandidati/kinje koji budu odabrani za učešće u projektu o tome će biti obavešteni najkasnije do 21. avgusta 2015. godine.

Odabranim kandidatima/kinjama biće pokriveni svi troškovi učešća, uključujući prevoz, smeštaj, hranu i potrebne materijale.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem e-maila forum10@hotmail.rs ili na telefon 0642189137. Osoba za kontakt je Fahrudin Kladničanin.

Za sve informacije posetite web portal:  www.ukljucise.rs

NO COMMENTS