Ramazansko veče poezije (Aktivna subota)

552
0
SHARE

Forum za kreativno delovanje je u cilju nastavka aktivnosti Aktivna Subota, gde sa mladima svakog meseca realizujemo različite aktivnosti, ovog puta uzeo ucešće u organizaciji Ramazanske književne večeri uz Narodnu biblioteku Dositej Obradović, a koja je sinoć održana na otvorenom u gradskom parku, ispred biblioteke.

Rado smo uzeli učešće u ovakvoj aktivnosti, jer su ovakve večeri savršena prilika za afirmaciju naše omladine koja se bavi pisanjem i poseduje kultivisan govorni izraz koji, kroz ovakve događaje, doprinosi širenju ljubitelja pisane reči.
Upriličeno tekućem mesecu Ramazanu, recitatori su kazivali stihove književnika sa prostora Sandžaka, ljubavne, rodoljubive i verske tematike, doprinoseći popularizaciji i očuvanju kulturnog, jezickog i tradicionalnog nasledja ovog podneblja.
Pored recitatora, članice hora Đulistan uz zvuk gitare su sevdahom doprinele toploj atmosferi koja je vladala u gradskom parku i bila ispraćena iskrenim aplauzima.
Održavanjem ove večeri na otvorenom prostoru, i samom posećenošcu iste, potvrdili smo zainteresovanost publike za sličnim aktivnostima a i pokazali potencijale gradskog parka za održavanje istih.
Kao i do sad, trudićemo se da kroz svoje dalje delovanje nastavimo da promovišemo potencijale naše omladine i vrednosti koje doprinose našoj zajednici. Ovog puta su te vrednosti bile naše bogato Sandžačko pisano stvaralaštvo, gradski park kao prostor za održavanje kulturnih događaja, i pre svega, sami mladi kreativni ljudi koji su svoje talente i energiju uložili u realizaciju ove aktivnosti.
Večeri je prisustvovao i ambasador Islamske republike Irana u Beogradu, Madžid Fahim Pur, koji je juče boravio u Novom Pazaru. A posebnu zahvalu dugujemo Dženanu Hajroviću koji je pružio podršku kod uređenja scene.

Na mail office@fokred.org možete nam slati ideje, predloge aktivnosti za neku od sledećih Aktivnih subota. Budite slobodni i kreativni, a predloge koji budu najzanimljiviji realizovaćemo zajedno! 🙂

***(Iako je koncept Aktivne subote da aktivnosti budu održane subotom, ovog puta smo iz tehničkih razloga bili primorani da je pomerimo dan ranije.)

NO COMMENTS