23.april Svetski dan knjige i autorksih prava

407
0
SHARE

Forum za kreativno delovanje je obeležio 23. april Svetski dan knjige i autorskih prava, književnom večeri posvećenom svetskim književnicima.23. april je dan kada su svet napustila dva velikana književnosti, Migel de Servantes i Vilijam Šekspir, pa je baš on uzet kao obeležje Svetskog dan knjige i autorskih prava i zbog toga je veće bilo posvećeno upravo njima.

Veče je otvoreno dramskim komadom, dijalogom Servantesa i Šekspira kroz koji su iznete neke ključne i zanimljive informacije iz njihovih biografija, a nakon toga je publika imala priliku da čuje recitacije predivnih Šekspirovih ljubavnih soneta i odlomaka iz Servantesovih najpoznatijih dela. Veče su oganizovali učesnici/ce FOKRED-ove škole aktivizima, kao završnu aktivnost nakon seminara koje su pohađali, a učešće je uzelo 10 mladih recitatora.

Forum za kreativno delovanje zahvaljuje etno clubu Afyon koji nam je ustupio prostor i sa jako prijatnom atmosferom upotpunio doživljaj i emociju koju su nosili recitatori, kao i Regionalnom Pozorištu Novi Pazar koje je obezbedilo kostime, koji su nam pomogli da se lakše prepustimo vremeplovu koji nas odveo u epohe velikih svetskih književnika.

 

 

NO COMMENTS