Aktivna subota, Aktivnosti, Vesti

Književno veče mladih neafirmisanih umetnika „Uzmi ovaj dar“

U petak, 27.03.2015 godine, Forum za kreativno delovanje, u saradnji sa narodnom bibliotekom „Dositej Obradović“ u Novom Pazaru je organizovao književno veče „Uzmi ovaj dar“ sa ciljem stimulisanja i promocije mladih neafirmisanih pisaca i njihovog stvaralaštva.

Veče je održano u narodnoj biblioteci, gde je uvodnu reč imao književnik Enes Nikšić koji je pružio podršku mladim piscima, i izrazio želju da ovakvi susreti u budućnosti budu objavljeni u jednu zajedničku publikaciju. Svoje stihove predstavilo je 14 mladih pesnika, a pored njih predstavili su nam se i muzičari uz zvuke sevdaha, kao i umetnici koji su veče ispratili svojih veštim potezima ruke hvatajući ekspresije publike.

Ovakve manifestacije su pokazatelj koliko kvaliteta i talenata se krije u našoj omladini koja uz malo podrške doprinosi našoj kulturi. Forum za kreativno delovanje će se truditi da ovakva dešavanja postanu praksa, gde da će mladi neafirmisani umetnici moći da prezentuju te kvalitete i talente i krenu putem afirmacije, i time postanu ambasadori kulture Novog Pazara.

 

 

Previous ArticleNext Article