EcoAction, Vesti

Eco Action- sajt i aplikacija

U okviru implementacije projekta Eco Action koji je finansijski podržao UNDP urađena je web platforma i android aplikacija.Cilj platforme i aplikacije je stvaranje mehanizma za aktivno uključivanje građana u rešavanje ekoloških problema na teritoriji Novog Pazara.

Aplikacija je osmišljena tako da putem nje građani mogu fotografisati na licu mesta, ili iz galerije podići fotografiju problema koji žele da prijave. Aplikacija je povezana sa web sajtom, gde administrator filtrira pristigle fotografije i šalje ih dalje nadležnim organima koji su sa Forumom za kreativno delovanje potpisali memorandume o saradnji, i koji će u skladu sa svojim mogućnostima u određenom vremenskom roku rešavati pristigle prijave problema. Aplikacija i sajt nude pregled prijavljenih problema drugih korisnika, kao i onih koji su rešeni.

U cilju buđenja volonterskog duha, kod lakše rešivih problema, građani će na sajtu moći da se prijave za učešće u volonterskim akcijama, kao i da sami predlože iste. Aplikacija se nalazi na google play store-u, i možete je preuzeti na direktnom linku ovde.

Više informacija možete naći na sajtu EcoAction.

Previous ArticleNext Article