Usvojena Nacionalna strategija za mlade do 2025 godine

451
0
SHARE

Na sednici održanoj 27. februara 2015. godine u Beogradu, Vlada Republike Srbije  usvojila je Nacionalnu strategiju za mlade do 2025. godine.

 Kako je ranije najavljivano, prioritetne oblasti i strateški ciljevi ovog dokumenta biće usmereni na kreiranje novih mogućnosti za zapošljavanje mladih i razvoj omladinskog preduzetništva. Obrazovanje, bezbednost, zdravlje i društveni aktivizam mladih biće takođe prioriteti državne politike prema mladima u narednoj deceniji.

Nakon Nacionalne strategije za mlade na redu je usvajanje i Akcionog plana za njeno sprovođenje, čime se mladima pruža prilika da aktivno učestvuju i doprinesu poboljšanju sopstvenog položaja.

Jedan, od tri glavna programa rada organizacije Forum za kreativno delovanje, predstavlja upravo unapređenje uslova za razvoj omladinskog preduzetništva, pa će u skladu sa Nacionalnom strategijom i lokalnim strateškim dokumentima grada Novog Pazara, Forum za kreativno delovanje svim zainteresovanim mladim ljudima, u narednom periodu pružiti priliku da se informišu i prođu niz obuka na temu preduzetništva i time steknu znanja i veštine, potrebne za ulazak u svet uspešnih poslovnih ljudi.

O datumima obuka i planiranim aktivnostima ćemo vas blagovremeno obaveštavati, a za više informacija možete da nas kontaktirate na mejl office@fokred.org.

Vidimo se uskoro!

NO COMMENTS